Monthly Archives: June 2022

OpenStreetMap Bagdad

OpenStreetMap Bagdadi po ndodh. Kjo është e pabesueshme dhe emocionuese. Dhe na duhet ndihma jote. Ju lutem lexoni.

OpenStreetMap është një hartë e lirë dhe e hapur bashkëpunuese e të gjithë botës. Mbledhim gjurmët GPS dhe vizatojmë harta mbi to, në një bazë të dhënash të editueshme të stilit wiki. Dhe kohët e fundit kemi shtuar imazhe ajrore në kutinë tonë të veglave, në sajë të Yahoo!, kështu që zonat e dendura urbane dhe vendet e largëta mund të hartografohen vetëm duke gjurmuar rrugët në shfletuesin e internetit.

Kjo do të thotë se OpenStreetMap ka hartën më gjithëpërfshirëse të Bagdadit në mesin e ndonjë prej shërbimeve të hartografisë së uebit.

Yahoo ka mbulim të madh mbi Bagdad, dhe ne kemi qenë gjurmuar. Por meqë jemi fizikisht në çdo vend tjetër të botës, por Bagdadi, ne nuk i dimë emrat e rrugëve apo lagjeve, dhe veçanërisht çfarë ka ndryshuar dhe ende ndryshon gjatë këtyre viteve të konfliktit.

Pra, ne jemi duke synuar për të gjetur njerëz që mund të ndihmojnë .. njerëz në Irak tani ose kanë qenë në Irak. Burimet e të dhënave, si çdo hartë e vjetër apo bazë të dhënash të emrave gjeografikë që janë të lejueshme për t’u përdorur, do të ishte shumë e dobishme. Ose më e rëndësishme në këtë pikë, njerëzit që mund të njohin njerëz që mund t’i njohin këta njerëz dhe burime. Ndoshta je ti.

Besimi ynë kryesor është se geodata e hapur dhe e arritshme ndihmon njerëzit. BBC raportoi për irakenët që përdorin Google Earth për të udhëtuar në mënyrë të sigurtë dhe për të shmangur dhunën.

Ne jemi të ndërgjegjshëm për sfidat e mëdha këtu, kulturalisht dhe teknikisht. Është diskutuar se si të trajtohen emrat e shumëfishtë të rrugëve .. emrat e vjetër nën Sadam, emrat e rinj nën fraksione të ndryshme, dhe qeveria. OpenStreetMap mund të trajtojë të gjitha endonimet .. emrat duhet të ekzistojnë me anë të përdorimit jo me recetë. Dhe kjo është vetëm gërvishtje e sipërfaqes së çështjeve. Por tani është koha e duhur për të provuar modelin e hapur bashkëpunues për geodata, në vendet që kanë më shumë nevojë për të, dhe OpenStreetMap është gati ta marrë atë.

Çdo ndihmë është e mirëseardhur. dërgoni një e-mail, blog post, CNN .. kudo më afër njerëzve që mund ta bëjnë OpenStreetMap Bagdadin të largohet. Dhe çdo koment apo diskutim, pozitiv apo negativ, janë gjithashtu të mirëpritur.

Gjendja e hartës

Shtetet e Bashkuara kanë shtetin e Bashkimit dhe perl ka shtetin e Qepës. Ne do të kemi gjendjen e hartës.

Në vitin 2007, OpenStreetMap do të ketë konferencën e saj të parë të përdoruesve dhe hakerëve. Je i ftuar.

Para se të arrijmë tek kjo, cila është gjendja e hartës? Le t’i bëjmë një sy Londrës.

RandomJunk ka prodhuar disa imazhe të mrekullueshme si ky animacion. Harta e rrëshqitshme po merr shumë përmirësime dhe në një të ardhme jo shumë të largët duhet të jetë duke treguar Evropën dhe pastaj të gjithë botën.

Shumica e njerëzve kanë paguar për muajin e OSM (ku përdoruesit e OSM-së u mblodhën së bashku për të paguar pagën time kështu që unë mund të punoj në OSM për një muaj) dhe kjo do të fillojë sapo një kam një webcam për të treguar se jam në tavolinën time. (Si e përcakton OSMonth gjithsesi? Unë kam shpenzuar pjesën më të madhe të ditës së sotme në OSM tashmë :-))

Jam shumë i vetëdijshëm se miqtë tanë në Evropë dhe gjetkë nuk shohin gjithmonë më të mirën e OSM- së. MB duke qenë pika e nisjes së OSM, ajo ka shumë fokus. Listat e mesazheve gjuhësore të BE po ndihmojnë dhe ajo që unë mendoj se ishte partia e parë hartografike e BE-së e hartografoi Munihun:

Duke folur për hartografinë e fundjavëve, 2006 ka parë një tufë prej tyre

  • Isle of Wight
  • Mançester
  • Banjë
  • Pylli i Ri (* dy)
  • Leximi
  • Brighton
  • Rutland
  • Mynih
  • Surrey Hills

Kam humbur ndonjë? Ka patur 30-40 bisedime mbi OSM dhënë anembanë Evropës dhe SHBA nga unë dhe të tjerët. Ka pasur gjithnjë e më shumë lokale pub /social meetups si ai që vjen në Oksford. Është një nga gjërat më befasuese rreth OSM për mua, natyra sociale është shumë në thelbin e saj si në hartografimin e partive ashtu edhe në numrin gjithnjë në rritje të mesazheve të listës së mesazheve.

FreeThePostcode vazhdon të rritet dhe të pjellë deri diku hartat e shkëlqyera NPE me derivimin e kodeve postare. Kodet postar jo-britanike do të vijnë së shpejti.

Fondacioni OSM është ngritur dhe ndërkohë që pak i fjetur tani merr fonde nëpërmjet punës së shkëlqyer të Etien për të marrë komisarë për gjëra si njësitë GPS. Më shumë do të ndodhë ndërsa ne ngremë anën e anëtarësimit të gjërave… e cila na kthen në konferencë.

Një numër njerëzish si Andi dhe Etiene kanë ngritur idenë e një konference dhe duket sikur mesi i vitit 2007 do të ishte një ide e shkëlqyer, ndoshta diku në Anglinë qendrore që është e lirë dhe e lehtë për të fluturuar. Ne do të përpiqemi të bëjmë një çështje 2 ose 3 ditë dhe të marrim disa hartografi gjithashtu. Ka një faqe wiki për të diskutuar dhe ide të forta lart – është shumë poshtë për ju për të ndihmuar që ajo të ndodhë.

Megjithatë, do të doja të shkruaja një temë. Një sfidë e madhe. Diçka për t’u përqëndruar në diskutimet dhe prezantimet në konferencë.

Njerëzit nuk më pyesin më nëse OSM do të funksionojë ndonjëherë. Ata nuk më thanë më se do të funksionojë vetëm në këtë ose në atë rrethanë. Ajo që po më pyesin tani është se kur do ta hartojë OSM Mbretërinë e Bashkuar. Unë kam qenë gjysmë-flippantly repliting me ‘mesin e 2008’. Nuk është aq larg (30 muaj apo më shumë?) kështu që është pak e frikshme por është gjithashtu e arritshme duke parë se çfarë ka ndodhur në 2 vitet e fundit. Nëse është apo jo realiste, unë e propozoj atë si një sfidë. Një sfidë e madhe për OSMers në Mbretërinë e Bashkuar dhe një fokus i përgjithshëm për konferencën – si do ta hartojmë planetin në një afat kohor të arsyeshëm?

OS shfaq hapësirat e hapura

Janë tre OS, numëroji. OS OS është API e tyre gmaps-like. Është në beta, jo-komerciale dhe është OSGB projektuar. Hartë e rrëshqitshme, shënues, flluska… Gjithçka është aty. Dikush në audiencë theksoi se cilësia e të dhënave në fshat është shumë më e mirë se ajo që është në dispozicion tani (p.sh. google). S’ka lidhje akoma.

Gjendja e Hartës 2011: 9-11 shtator 2011

4 nëntor 2010

Komiteti organizativ i State of the Map (SotM) shpall datat për konferencën ndërkombëtare 2011 për OpenStreetMap (OSM). Një numër i parashikuar prej mbi 250 pjesëmarrësish do të takohen nga 9-11 shtator 2011 në Denver, Kolorado.

“Shtatori është një kohë e këndshme e vitit në Kolorado! Moti zakonisht i butë lejon shumë aktivitete jashtëshkollore për t’u shijuar; Nga një lojë bejsbolli Rockies ose turne në një fabrikë birre lokale deri në shëtitje ose udhëtime me makinë në fund të verës në male, ka shumë për të bërë.” thotë Ariann Nassel, vullnetar në komitetin organizativ lokal të SotM.

Datat u zgjodhën të ishin përpara konferencës FOSS4G të mbajtur në Denver, 12-16 shtator. Ai do t’i lejojë njerëzit e interesuar në të dyja ngjarjet të shijojnë si SotM ashtu edhe FOSS4G brenda një udhëtimi.

Së shpejti do të shpallet një konkurs argëtues për logon e SotM 2011. Thirrja për dokumente, detajet e sponsorizimit, mundësitë vullnetare dhe më shumë informacion do të jenë të disponueshme para fundit të vitit.

Ndiqni gjendjen e hartës :

Twitter #sotm

Www.stateofthemap.org

team@stateofthemap.org