OpenStreetMap Bagdad

OpenStreetMap Bagdadi po ndodh. Kjo është e pabesueshme dhe emocionuese. Dhe na duhet ndihma jote. Ju lutem lexoni.

OpenStreetMap është një hartë e lirë dhe e hapur bashkëpunuese e të gjithë botës. Mbledhim gjurmët GPS dhe vizatojmë harta mbi to, në një bazë të dhënash të editueshme të stilit wiki. Dhe kohët e fundit kemi shtuar imazhe ajrore në kutinë tonë të veglave, në sajë të Yahoo!, kështu që zonat e dendura urbane dhe vendet e largëta mund të hartografohen vetëm duke gjurmuar rrugët në shfletuesin e internetit.

Kjo do të thotë se OpenStreetMap ka hartën më gjithëpërfshirëse të Bagdadit në mesin e ndonjë prej shërbimeve të hartografisë së uebit.

Yahoo ka mbulim të madh mbi Bagdad, dhe ne kemi qenë gjurmuar. Por meqë jemi fizikisht në çdo vend tjetër të botës, por Bagdadi, ne nuk i dimë emrat e rrugëve apo lagjeve, dhe veçanërisht çfarë ka ndryshuar dhe ende ndryshon gjatë këtyre viteve të konfliktit.

Pra, ne jemi duke synuar për të gjetur njerëz që mund të ndihmojnë .. njerëz në Irak tani ose kanë qenë në Irak. Burimet e të dhënave, si çdo hartë e vjetër apo bazë të dhënash të emrave gjeografikë që janë të lejueshme për t’u përdorur, do të ishte shumë e dobishme. Ose më e rëndësishme në këtë pikë, njerëzit që mund të njohin njerëz që mund t’i njohin këta njerëz dhe burime. Ndoshta je ti.

Besimi ynë kryesor është se geodata e hapur dhe e arritshme ndihmon njerëzit. BBC raportoi për irakenët që përdorin Google Earth për të udhëtuar në mënyrë të sigurtë dhe për të shmangur dhunën.

Ne jemi të ndërgjegjshëm për sfidat e mëdha këtu, kulturalisht dhe teknikisht. Është diskutuar se si të trajtohen emrat e shumëfishtë të rrugëve .. emrat e vjetër nën Sadam, emrat e rinj nën fraksione të ndryshme, dhe qeveria. OpenStreetMap mund të trajtojë të gjitha endonimet .. emrat duhet të ekzistojnë me anë të përdorimit jo me recetë. Dhe kjo është vetëm gërvishtje e sipërfaqes së çështjeve. Por tani është koha e duhur për të provuar modelin e hapur bashkëpunues për geodata, në vendet që kanë më shumë nevojë për të, dhe OpenStreetMap është gati ta marrë atë.

Çdo ndihmë është e mirëseardhur. dërgoni një e-mail, blog post, CNN .. kudo më afër njerëzve që mund ta bëjnë OpenStreetMap Bagdadin të largohet. Dhe çdo koment apo diskutim, pozitiv apo negativ, janë gjithashtu të mirëpritur.

This post is also available in: English Dutch French Italian Portuguese, Portugal Portuguese, Brazil Russian Spanish Croatian Ukrainian Hindi Hungarian Persian Lithuanian Polish Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech