Gjendja e hartës

Shtetet e Bashkuara kanë shtetin e Bashkimit dhe perl ka shtetin e Qepës. Ne do të kemi gjendjen e hartës.

Në vitin 2007, OpenStreetMap do të ketë konferencën e saj të parë të përdoruesve dhe hakerëve. Je i ftuar.

Para se të arrijmë tek kjo, cila është gjendja e hartës? Le t’i bëjmë një sy Londrës.

RandomJunk ka prodhuar disa imazhe të mrekullueshme si ky animacion. Harta e rrëshqitshme po merr shumë përmirësime dhe në një të ardhme jo shumë të largët duhet të jetë duke treguar Evropën dhe pastaj të gjithë botën.

Shumica e njerëzve kanë paguar për muajin e OSM (ku përdoruesit e OSM-së u mblodhën së bashku për të paguar pagën time kështu që unë mund të punoj në OSM për një muaj) dhe kjo do të fillojë sapo një kam një webcam për të treguar se jam në tavolinën time. (Si e përcakton OSMonth gjithsesi? Unë kam shpenzuar pjesën më të madhe të ditës së sotme në OSM tashmë :-))

Jam shumë i vetëdijshëm se miqtë tanë në Evropë dhe gjetkë nuk shohin gjithmonë më të mirën e OSM- së. MB duke qenë pika e nisjes së OSM, ajo ka shumë fokus. Listat e mesazheve gjuhësore të BE po ndihmojnë dhe ajo që unë mendoj se ishte partia e parë hartografike e BE-së e hartografoi Munihun:

Duke folur për hartografinë e fundjavëve, 2006 ka parë një tufë prej tyre

  • Isle of Wight
  • Mançester
  • Banjë
  • Pylli i Ri (* dy)
  • Leximi
  • Brighton
  • Rutland
  • Mynih
  • Surrey Hills

Kam humbur ndonjë? Ka patur 30-40 bisedime mbi OSM dhënë anembanë Evropës dhe SHBA nga unë dhe të tjerët. Ka pasur gjithnjë e më shumë lokale pub /social meetups si ai që vjen në Oksford. Është një nga gjërat më befasuese rreth OSM për mua, natyra sociale është shumë në thelbin e saj si në hartografimin e partive ashtu edhe në numrin gjithnjë në rritje të mesazheve të listës së mesazheve.

FreeThePostcode vazhdon të rritet dhe të pjellë deri diku hartat e shkëlqyera NPE me derivimin e kodeve postare. Kodet postar jo-britanike do të vijnë së shpejti.

Fondacioni OSM është ngritur dhe ndërkohë që pak i fjetur tani merr fonde nëpërmjet punës së shkëlqyer të Etien për të marrë komisarë për gjëra si njësitë GPS. Më shumë do të ndodhë ndërsa ne ngremë anën e anëtarësimit të gjërave… e cila na kthen në konferencë.

Një numër njerëzish si Andi dhe Etiene kanë ngritur idenë e një konference dhe duket sikur mesi i vitit 2007 do të ishte një ide e shkëlqyer, ndoshta diku në Anglinë qendrore që është e lirë dhe e lehtë për të fluturuar. Ne do të përpiqemi të bëjmë një çështje 2 ose 3 ditë dhe të marrim disa hartografi gjithashtu. Ka një faqe wiki për të diskutuar dhe ide të forta lart – është shumë poshtë për ju për të ndihmuar që ajo të ndodhë.

Megjithatë, do të doja të shkruaja një temë. Një sfidë e madhe. Diçka për t’u përqëndruar në diskutimet dhe prezantimet në konferencë.

Njerëzit nuk më pyesin më nëse OSM do të funksionojë ndonjëherë. Ata nuk më thanë më se do të funksionojë vetëm në këtë ose në atë rrethanë. Ajo që po më pyesin tani është se kur do ta hartojë OSM Mbretërinë e Bashkuar. Unë kam qenë gjysmë-flippantly repliting me ‘mesin e 2008’. Nuk është aq larg (30 muaj apo më shumë?) kështu që është pak e frikshme por është gjithashtu e arritshme duke parë se çfarë ka ndodhur në 2 vitet e fundit. Nëse është apo jo realiste, unë e propozoj atë si një sfidë. Një sfidë e madhe për OSMers në Mbretërinë e Bashkuar dhe një fokus i përgjithshëm për konferencën – si do ta hartojmë planetin në një afat kohor të arsyeshëm?

This post is also available in: English Dutch French Italian Portuguese, Portugal Portuguese, Brazil Russian Spanish Croatian Ukrainian Hindi Hungarian Persian Lithuanian Polish Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Swahili Czech